ישנן אין סוף תוכנות הקלטה מכל הסוגים ורמות המחיר. חלקן מגיעות עם תכונות ייחודיות שהופכות אותן אידאליות לפודקאסט, כמו חיבור ישיר לשירותי סטרימינג. כלים חיוניים אחרים שהיינו מצפים מהתוכנה לספק עבור יוצרי פודקאסטים הם הפחתת רעשים ויכולת ״דחיסה״ (Compression) שתדאג שנקבל צליל אחיד וברור. יכול להיות שאתם במקום מבחינת היכולות והניסיון שלכם שאתם זקוקים לתוכנה בתשלום כדי שתספק לכם גמישות מקסימלית בשלבי היצירה והעריכה. אך המאמר הזה יתמקד אך ורק בתוכנות חינמיות טובות, כאלה שההבדל בינן לבין אלה שעולות כסף מסתכם בדרך כלל במעט נוחות או אסתטיקה ותו לו.
Audacity
Audacity היא תוכנת הקלטה חינמית ותיקה ומוכרת, שתהווה אופציה מעולה עבור הקלטת פודקאסטים, ומסוגלת לעבוד עם שמע ישירות מהמיקרופון המובנה של המחשב או עם חומרה חיצונית. יש לה מגוון אדיר של פונקציות מובנות מתקדמות, כמו צימצום רעשים בהקלטה ואקולייזר, ומאפשרת עבודה עם מגוון תוספים חיצוניים כמו Nyquist המאפשר הפחתת רעשי נשימות בהקלטה.
החיסרון העיקרי של Audacity הוא שכל כלי עיבוד הצליל המובנים שלה פועלים באופן ״פרמננטי״, ככה שמהרגע שתבצעו את העריכה לא ניתן יהיה לשחק עם הגדרות שונות ולשמוע את הצליל מושפע מכך באופן חי. בנוסף, התוכנה לא מאפשרת הקלטה של יותר מערוץ אחד (סטריאו או מונו) בעת ובעונה אחת, מה שעלול להוות מכשול בהקלטה של פודקאסטים מרובי משתתפים. חיסרון נוסף הוא הממשק המגושם משהו שלה, אך עם זאת מדובר בתוכנה רבת עוצמה עם קהילת משתמשים ענפה, המקבלת עדכונים שותפים, והיא חינמית לחלוטין. מה עוד אפשר לבקש?
Zoom
רוב האנשים חושבים ש-Zoom היא תוכנה שנועדה לפגישות אונליין ותו לו. אך ודאי תופתעו לגלות שהתוכנה הפופולרית מתאימה גם עבור הקלטת פודקאסטים, ולמעשה מדובר באופצייה חינמית מעולה. היא פשוטה מאוד לתפעול, כך שכל מה שתצטרכו לעשות הוא ללחוץ על כמה כפתורים ולהתחיל להקליט. בעת ההורדה של התוכן, התוכנה תפצל אוטומטית את הצליל מהמשתתפים השונים לקבצים נפרדים ככה שתוכלו לעבד אותם על פי הצורך. היא תתאים מאוד להקלטות פודקאסטים עם משתתפים מכל העולם מבלי הצורך לשהות באותו החדר.
חיסרון אחד עיקרי בעבודה עם Zoom הוא יכולות עריכה מוגבלות, ככה שאם תרצו לשמור על חוויית האזנה עקבית ולוודא שהאודיו נשאר אופטימלי לכל אורכו כנראה שתיאלצו לייבא את האודיו לאחר מכן לתוך תוכנת הקלטה מעט מצויידת יותר כדי לערוך ולעבד אותו מעט. Zoom כן דוחסת באופן אוטומטי את הצליל המוקלט במידה מסויימת כדי לדאוג שהעוצמה תשאר אחידה, מה שעלול להגביר רעשי רקע במידה מסויימת.
Waveform Free
בעיקרון, Waveform Free תוכננה לשימוש של יוצרים ומפיקים מוזיקליים. אבל גם אם כל רצונכם הוא להקליט שיחה בין 2 משתתפים, אל תתנו לזה לאיים עליכם. תוכנות מהסוג הזה מציעות אוסף רחב של תוספים ואפקטים שימושיים שיעזרו לקחת את ההקלטות שלכם לשלב הבא. זרימת העבודה שלה נוחה ואינטואיטיבית יחסית לרבות מתוכנות ההקלטה המקצועיות האחרות בשוק, והיא מציעה הקלטת ערוצים ללא הגבלה, הוספה של תוספים חיצוניים ועוד.
אך עם הפונקציונליות האדירה הזו מגיעה גם עקומת למידה ארוכה יותר. גם אם התוכן מדהים באיכותי, אף אחד לא נהנה להקשיב לגיבוב רעשים לא מובן ומלא הדהוד מוגזם. לכן אנחנו בהחלט ממליצים ליוצרי פודקאסטים להשתפשף ככל הניתן בטכניקות מקצועיות של הקלטה ועיבוד צליל כדי לספק למאזינים שלכם חוויה טובה. בתור יוצרי פודקאסט, Waveform Free יכולה להיות תוכנת ההקלטה האחרונה שתצטרכו אי פעם, אם תסכימו להשקיע את הזמן הנדרש כדי ללמוד לעבוד איתה.
Oceanaudio
Ocenaudio היא אחת מתוכנות ההקלטה החינמיות הידידותיות יותר למשתמש ברשימה שלנו, ולכן תתאים מאוד ליוצרי פודקאסטים שמחפשים חוויית שימוש פשוטה ומהירה יותר מבלי להשקיע זמן ומאמץ בלמידה. במבט ראשון, זה נראה כמו ממשק רשמקול מינימליסטי וצבעוני. אף בפועל, היא מציעה מגוון פונקציות מרשים, ביניהן פעולות אוטומטיות שניתנות להתאמה אישית. היא מסוגלת לעבוד עם תוספי VST חיצוניים ומתאימה לכל מערכות ההפעלה.
קשה למצוא חסרונות בתוכנה הנהדרת הזו, ואם כל מה שאתם מחפשים היא תוכנה שתוכלו להתקין בזריזות ולהתחיל לעבוד יכול מאוד להיות שזו האופציה בשבילכם. אם מצמידים אותנו לקיר כדי למצוא צד שלילי כלשהו, ובכן יהיה לכם מעט קשה למצוא מדריכים טובים לעבדוה איתה כך שיכול להיות שניסוי וטעיה יהיה במקרים רבים הדרך היחידה להתקדם. בנוסף, היא לא זוכה לעדכונים סדירים ועקביים כמו מרבית התוכנות האחרות ברשימה.
GarageBand
בין אם אתם אוהבים או שונאים אותם, קשה להכחיש של-Apple יש כישרון ביצירת ממשקי משתמש פשוטים ונוחים לעבודה. לצערינו, התוכנה הבאה תתאים רק למשתמשי Mac/iPad/iPhone, אך Garageband היא אופציה מעולה למשתמשים במכשירים האלה. מעבר לעובדה שהיא מגיעה מובנה במרבית המכשירים כך שלא תצטרכו להוריד או להתקין אותה, ועקומת הלמידה הקצרה הופכת אותה לאופציה הברורה מאליה ליוצרי פודקאסט. אם יש לכם מספר מכשירי Apple, התוכנה מאפשרת גמישות רבה מבחינת שינוע של הפרוייקט כך שתכולו למשל להקליט מחוץ לבית על ה-iPhone שלכם ואז להעביר את הפרוייקט בקלות למחשב לעריכה.
עם הפשטות של GrageBand מגיעות מוגבלויות מסויימות, ובניגוד לכמה מהתוכנות היותר מקצועיות כאן ברשימה – אם ברצונכם לצלול יותר לעומק לעולם ההקלטה והעריכה המקצועית של סאונד, כנראה שתמצאו ש-GarageBand ״קטנה עליכם״ תוך תקופה די קצרה. עוד חיסרון של תוכנת ההקלטה הפופולרית היא העובדה שהקלטה מרובת ערוצים ב-GarageBand עלולה להיות קצת מעצבנת, לכן אם אתם יודעים שברצונכם להקליט פודקאסטים מרובי משתתפים על בסיס קבוע יכול להיות שעדיף יהיה לכם לבחור בתוכנה אחרת.