הצעד החשוב ביותר לבניית פודקאסט מצליח עם הרבה קהל הוא יצירת תוכן מעולה. אבל איפשהו לאורך הדרך, כל פודקאסטר יגיע לאותה הבנה בלתי נמנעת: אם אני הולך לקחת את זה ברצינות, אני צריך מיקרופון טוב. לגישתנו, מיקרופון הפודקאסט הטוב ביותר הוא מיקרופון הפודקאסט שמתאים לכם. למי שלא בא מעולם ההקלטה והאולפן, בחירת מיקרופון עשויה להיראות כמו משימה לא קלה. אבל אל דאגה, אנחנו כאן לעזור כדי שאתם תוכלו להתמקד במה שחשוב באמת: יצירת תוכן מעולה, בידיעה שהוא ישמע טוב. אלה הנקודות שאנו ממליצים לקחת לתשומת לבכם כדי לבחור את המיקרופון המתאים ביותר לפודקאסט:
- אופן חיבור המיקרופון
- רזולוציית הצליל הרצויה
- חלל העבודה שלכם
- מספר המשתתפים הממוצע שתקליטו
אופן חיבור המיקרופון
כשזה מגיע לסאונד, טכנאים ומפיקים יתפלפלו עד אין סוף על כל פרט קטן. אך אין ספק שיש יתרונות רבים למכשיר שפשוט עובד בלי סיבוכים מיותרים, ועל כן מיקרופונים הכוללים חיבור USB ישיר למחשב הם פופולריים מאוד. יציאות USB נמצאות בכל מקום, ומירב הסיכויים הם שכל הציוד בו אתם משתמשים להקלטת הפודקאסט שלכם כולל שקע USB מובנה. מיקרופונים ״רגילים״ הם כאלה שכוללים יציאה מסוג XLR, והם דורשים חומרה נוספת כרטיס קול אולפני או מיקסר כדי שתוכלו לחברם למחשב. למרות ה-״סיבוך״ הנוסף הזה, מיקרופונים סטנדרטיים מציעים גמישות שמיקרופונים בעלי חיבור USB אינם מסוגלים להתחרות איתה. עבודה עם כרטיס קול אולפני, כנמצא בשימוש בכל אולפן הקלטות מקצועי, יציע ברוב המכריע של המקרים איכות צליל גבוהה יותר ואפשרויות רבות יותר לניתוב הצליל ועיבודו.
לעומת זאת, מיקרופון USB הוא קל מאוד לתפעול – רק חברו אותו למחשב וודאו שבחרתם במיקרופון הנכון בהגדרות של תוכנת הפודקאסטים שלכם. להמלצת צוות התוכן של נקסט-פרו, קלות התפעול היא מהותית מאוד בהקשר של יצירת פודקאסטים. "אתם רוצים להשקיע את מירב זמנכם ביצירת פודקאסטים מעולים, לא בלימודי טכנאות אולפן או שיווק והפצה דיגיטלית", הם מוסרים. דוגמאות לכמה מיקרופוני USB פופולריים בתקציבים ברי השגה: Audio-Technica AT2020USB, Behringer C1-U, Shure MV5, Rode NT-USB.
אחד היתרונות העיקריים שיתקבלו בעבודה עם מיקרופון סטנדרטי – כזה שכולל חיבור XLR – הוא רצפת רעש נמוכה יותר, שתתקבל כתוצאה מעבודה עם כרטיס קול אולפני או מיקסר שיעניק איכות צליל טובה יותר ממה שמסוגלים לספק הרכיבים הפנימיים הפשוטים של מיקרופון USB. "אין ספק שלמי שמחפש איכות צליל מיטבית, אין תחליף לעבודה עם כרטיס קול ומיקרופון סטנדרטי", מוסיפים החבר׳ה מנקסט-פרו. "קנו מיקרופון קונדנסר פשוט מהמזרח הרחוק וכרטיס קול בכמה מאות שקלים ותקבלו חבילה שתתן לכם איכות צליל מקצועית," הם אומרים. דוגמאות למיקרופונים פופולריים בחיבור XLR במחיר בר השכה שיתאימו לפודקאסט: Lewitt LCT240, Audio-Technica AT2020, Rode NT1. כמה ממשקי אודיו פשוטים שיעשו את העבודה: Focusrite Scarlett 2i2, Behringer UM2, Behringer UMC202HD, PreSonus AudioBox USB.
רזולוציית הצליל
אך גם בתוך עולם המיקרופונים הסטדנרטיים בחיבור XLR יש הבדל מהותי נוסף ששווה לתת עליו את הדעת – מיקרופונים ״דינמיים״ ומיקרופוני ״קונדנסר״. מיקרופונים דינמיים הם רגישים הרבה פחות מאחיהם הקונדנסרים ומספקים צליל ברמת פירוט נמוכה יותר. אך החיסרון היחסי הזה עשוי להוות גם יתרון משמעותי בכל הנוגע להקלטה של פודקאסטים.
מיקרופונים דינמיים הם עמידים יותר פיזית, ומסוגלים להקליט בעוצמות גבוהות בהרבה מאשר קונדנסרים, וזו אחת הסיבות שתמצאו מיקרופונים דינמיים פופולריים כמו ה-Shure SM58 על במות בכל רחבי העולם. בשל רגישותם הנמוכה יותר, מיקרופונים דינמיים מצמצמים מעט את תגובת התדרים גבוהים ונוטים להישמע "חמים״ יותר, באופן שאתם ודאי מכירים מקולם המלא של שדרני רדיו. כמה מיקרופונים דינמיים פופולריים נוספים הם למשל Rode Procaster, Sennheiser e835, Electro-Voice RE20.
מיקרופוני קונדנסר לעומתם לוכדים יותר ניואנסים מאשר מיקרופונים דינמיים, מה שבדרך כלל מביא לצליל עשיר וטבעי יותר. הרגישות המוגברת של מיקרופוני קונדנסר מגיעה עם סיכון אחד עיקרי עבור יוצרי הפודקאסטים באולפנים הביתיים, והיא הסיכון של הקלטת רעשי רקע לצד אותם ״ניואנסים״, במיוחד בחדרים בהם ישנו הדהוד מוגזם או אקוסטיקה לא מחמיאה. "מיקרופונים מסוג קונדנסר נוטים לייצג צליל באופן הרבה יותר מפורט מאשר מיקרופונים דינמיים, אך עבור משתמשים רבים זה אומר שהם יקצינו הרבה רעשי רקע לא רצויים", מוסרים החבר׳ה מנקסט-פרו. עם זאת, דרך טובה לצמצם רעשי רקע לא רצויים היא להקדיש תשומת לב רבה למרחב שבו אתם מקליטים את הפודקאסט שלכם.
חלל ההקלטה
כדי להקליט אודיו איכותי, החלל בו אתם עובדים חשוב לא פחות מהמיקרופון. התעלמות מאיזור ההקלטה היא טעות נפוצה בקרב יוצרי פודקאסטים. אתם יכולים לקנות מיקרופון מדהים שעולה הון תועפות ולשים אותו בחדר גרוע, וזה יהיה בערך כמו לקנות מכונית ספורט במיליונים רק כדי לסוע איתה הלוך חזור מהעבודה בפקקים של איילון. המפתח לבחירת מיקרופון טוב הוא קודם לוודא שהחדר שלכם מלא במשטחים רכים, שיספגו גלי קול וימנעו הדהוד שיפגום הקלטה שלכם. גם אם אתה קונה את מיקרופון ה-USB הזול ביותר שמצאתם, באופן הזה תקבלו איכות צליל גבוהה משמעותית. לעמשה, חדר ארונות יכול לשמש כאולפן פודקאסט לא רע בכלל. משטחים רכים כמו ספות, מיטות, וילונות, בגדים וכריות הם המפתח לצמצום החזרים אקוסטיים שיהרו את ההקלטה שלכם. זה אולי לא מדליק כמו האולפן החדש של Joe Rogan, אבל זה בהחלט עושה את העבודה.
מספר המשתתפים
אם נדרש מכם להקליט יותר מאדם אחד בו-זמנית, מומלץ לשים לב לפרט בסיסי של המיקרופון שלכם שנקרא ״מרקם קליטה״. מרקם הקליטה מייצב את הכיוונים מהם המיקרופון מסוגל לקלוט גלי קול, על פי רוב – מלפנים ומעט מהצדדים, אך לא מאחור – מה שנקרא ״מרקם קליטה קרדיואידי״ או ״חד-כיווני״.
רוב הפודקאסטרים ירוויחו יותר מעבודה עם מיקרופונים בעלי מרקם קליטה קרדיואידי. עבור מי שיוצר תוכן לבדו ישירות לתוך מיקרופון, זה יסייע במיקוד הצליל וימנע חדריה של החזרים אקוסטיים לא מחמיאים להקלטה. מיקרופון דו-כיווני לעומת זאת, עשוי להיות יעיל יותר עבור הקלטה של שני דוברים – אחד מלפנים ואחד מאחור. מיקרופונים מסוימים מאפשרים לך לבחור מבין תבניות קוטב שונות, לכן קחו זאת בחשבון אם ברצונכם להקליט מספר דוברים באמצעות מיקרופון אחד. ישנם גם מיקרופונים ״רב-כיווניים״, שיקלטו צליל מכל הצדדים. אך קחו בחשבון שככל שתבחרו מיקרופון בעל טווח קליטה רחב יותר כל תגדילו את ההשפעה שיש לאופי האקוסטי של החלל על ההקלטה שלכם. אם אתם מקליטים בקביעות פודקאסטים מרובי משתתפים, השקעה בכרטיס קול שיאפשר לכם חיבור של מספר מיקרופונים במקביל היא.